Cărţi poştale

CĂRŢI POŞTALE
(168 pagini)
Timpul Iaşi/2014
Laautor, 12 €  sau Ebook Amazon 3,17 €Vieţile a şase românce din diaspora, cu zilele lor bune şi mai puţin bune petrecute în ţara de adopţie... Trăiri din timpul dictaturii comuniste din România care, nici ele, nu trebuie date uitării. Femeile din această carte îşi trăiesc cu demnitate destine diferite fiind touşi legate prin firul care nu se poate destrăma, firul originii lor comune.

Ana BLANDIANA (scriitoare) :… vă  pot mărturisi că am citit-o cu emoţie şi plăcere estetică. Ceea ce vă scriu este o scrisoare de cititor plin de admiraţie pentru felul în care aţi reuşit să prindeţi în nici 200 de pagini toată complexitatea vieţii de exilat cu toată bucuria şi cu toată suferinţa pe care o conţine, cu toată nostalgia privirii înapoi plină de speranţă şi cel mai adesea de tristeţe. Personajele sunt pline de viaţă şi credibile, purtătoare nu numai de sentimente ci şi de idei. Am citit cartea cu plăcere mai ales pentru că este scrisă alert şi viu. Vă doresc tot succesul pe care îl meritaţi în ţara din care aţi plecat fără să o părăsiţi…

Ştefan MANASIA (poet) : Totdeauna imprevizibile, decolând una din cealaltă, cele şase povestiri combină tehnica spovedaniei elegiace, sepulcrale cu happy- end- ul neaşteptat, reumanizare la care nu mai sperau eroinele eviscerate sufleteşte... Cornelia Petrescu a scris o carte pe care o citeşti cu plăcere, alertă compoziţional, bine ritmată, muzicală. E o literatură a emoţiei reţinute care alunecă gracil peste vulgaritatea şi brutalităţile cotidianului.... curajoasă aducere în scenă a personajului feminin complex intelectual şi emoţional. Toate aceste femei sorb cultura şi ştiinţele precum cafeaua, reuşind să traverseze cu fruntea sus orice marasm, impunându-se, seducând, triumfând chiar într-un mediu concurenţial performant cum este cel occidental. Şi, nu în cele din urmă, creează destine verosimile narativ, imortalizând vieţi despre care, aproape în fiecare familie românească, s-a auzit în ultimii şaizeci de ani.